De algemene voorwaarden van To Order


1 - Bedrijfsgegevens

To Order
Wattstraat 10
6533 HP Nijmegen
https://www.to-order.nl

 

2 - Definities

  • Contractgever:  To Order
  • Contractnemer: Bedrijven welke een overeenkomst aangaan met To Order

 

3 - Algemeen

  1. To Order is een eenmanszaak onderdeel van Hoogher, gevestigd te Nijmegen onder kvk nummer 90519752. Middels deze organisatie worden bedrijven voorzien van (digitale) promotionele middelen en marketing diensten.

  2. De contractgever heeft het recht de algemene voorwaarden aan te passen en aan te vullen.

  3. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten tussen contractgever en contractnemer.

  4. Indien de contractgever niet aan de algemene voorwaarden heeft voldaan, kan de contractnemer hieraan geen rechten ontlenen voor de toekomst.

  5. Bij vragen over bijvoorbeeld onduidelijkheden in de algemene voorwaarden kunt u terecht bij de contractgever. Bij onduidelijkheden is de interpretatie van de contractgever leidend. Algemene voorwaarden zijn niet discussieerbaar.

 

4. Toepasbaarheid

  1. De contractnemer gaat akkoord met de algemene voorwaarden van de contractgever wanneer deze een overeenkomst tekent. Het is de verantwoordelijkheid van de contractnemer de algemene voorwaarden ook daadwerkelijk te lezen.

  2. Er kunnen secundaire overeenkomsten worden gesloten als aanvulling op het standaardcontract. In deze secundaire contracten kan verwezen worden naar deze voorwaarden en bepalingen en zullen dan onder deze voorwaarden en bepalingen vallen. Deze secundaire contracten zullen een subnaam hebben.

  3. Een contract is geldig wanneer de invulling volledig is afgerond. Dit betekent dat:
    1. Alle gevraagde informatie is ingevuld
    2. De gewenst opties van de dienst zijn aangevinkt
    3. De handtekeningen van zowel contractnemer als contractgever zijn gezet
    4. Namen van zowel contractnemer als contractgever; van bovenstaande mag worden afgeweken wanneer de contractnemer al eerder een contract heeft (gehad) bij opdrachtgever.

 

5 - Privacy

  1. Contractgever deelt persoonlijke gegevens van contractnemer die ten behoeve van overeenkomst zijn gedeeld niet met derden.

  2. Zie de Privacyverklaring van de contractgever voor alle rechten en plichten rondom privacy.

 

6- Offertes en aanbiedingen

  1. Offertes zijn geheel vrijblijvend.

  2. Offertes zijn maximaal 4 weken geldig na offertedatum.

  3. Contactgever heeft het recht om offertes ten allen tijde in te trekken.

  4. Acties aangeboden door contractgever zijn niet stapelbaar.

 

7 - Eigendomsvoorbehoud software en/of hardware / licenties Software

  1. De ter beschikking gestelde software is onvervreemdbaar eigendom van To Order

  2. Contractnemer is niet gerechtigd kopieën te (laten) maken van de software.

  3. De contractnemer is niet gerechtigd software door te geven aan andere partijen.

  4. De contractnemer is niet gerechtigd om de software aan te (laten) passen. In geval van niet juist werkende software, graag melden aan contractgever

 

8 - Abonnementen & Overige werkzaamheden

  1. Werkzaamheden die niet binnen abonnementsvormen vallen worden middels uurtarief verrekend. Het uurtarief bedraagt € 69,- exclusief BTW.

 

 

9 - Overeenkomst, contractduur en uitvoering overeenkomst

  1. Op de overeenkomst is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

  2. De overeenkomst vangt direct aan na ondertekening van het To Order contract op papier of digitaal via e-mail of WhatsApp, of na mondeling akkoord door beide partijen.

  3. De overeenkomst geldt voor 1 jaar en wordt daarna maandelijks stilzwijgend verlengd.

  4. De overeenkomst kan binnen de eerste contracttermijn worden beëindigd door wederzijdse goedkeuring.

  5. De overeenkomst kan ten allen tijde worden beëindigd door opzegging van de contractgever. Dit kan geschieden in de gevallen dat de contractnemer heeft opgehouden te voldoen aan de bepalingen en voorwaarden zoals hier vermeld.

  6. De overeenkomst kan tijdens de eerste contracttermijn niet eenzijdig door de contractnemer worden opgezegd.

  7. De overeenkomst kan worden beëindigd door opzegging van de contractnemer na de eerste contracttermijn. Dit dient schriftelijk of per e-mail te geschieden aan To Order (info@to-order.nl), 1 maand voor de beëindiging van de overeenkomst.

  8. Gaat To Order akkoord met de beëindiging van het contract dan blijft contractgever desondanks toch rechten behouden m.b.t. de overkomstgelden of het resterende gedeelte daarvan. Alle redelijkheid wordt daarbij in acht genomen.

  9. Het is een contractnemer niet toegestaan de contractrechten te splitsen, te delen of ter beschikking te stellen van derden.

  10. Bij opzegging van het contract worden gegevens die zichtbaar en niet-zichtbaar waren online verwijderd. Dit geldt ook voor accounts die door contractgever zijn aangemaakt bij derde partijen.

  11. Het is niet mogelijk om de diensten naar een andere partij mee te verhuizen.

  12. De diensten zoals overeengekomen in het contract worden door de contractgever naar beste inzicht en vermogen uitgevoerd. Hierbij bestaat het recht om bepaalde activiteiten uit te besteden aan derde partijen.

  13. De contractnemer is verantwoordelijk voor het tijdig doorsturen van de noodzakelijke gegevens, zoals aangegeven en gevraagd door de contractgever.
    Indien contractnemer materialen niet volledig of foutief aanlevert, is de contractgever niet verantwoordelijk voor de gevolgen die ontstaan hierdoor.

  14. Wensen die niet binnen het contract zijn besproken en dus meerwerk opleveren, worden mogelijk extra gefactureerd tegen het tarief van de contactpersoon.

  15. Indien contractnemer verzuimd gegevens aan te leveren zoals gevraagd voor bijvoorbeeld voor de website, webshop of promotie op socials (FB, Instagram etc), wordt het totaalbedrag van de overeenkomst opeisbaar. Dit geldt na 3 maanden na ondertekening van het contract of overeenkomst, waarbij opdrachtgever hierbij meermaals om heeft gevraagd.

  16. Contractgever heeft het recht om zekerheid te verschaffen over de financiële situatie van de contractnemer wanneer hier twijfel over bestaat. Wanneer contractgever geen vertrouwen heeft in de naleving van de betalingsverplichting kan de contractgever de huidige werkzaamheden staken of de overeenkomst onmiddellijk stopzetten en de tot dan toe geleverde diensten in rekening te brengen.

  17. Contractnemer is verplicht om contractgever onmiddellijk op te hoogte te brengen in geval van:
    1. (voorlopige) surseance van betaling
    2. Indienen van faillissement
    3. verklaring van faillissement

  18. Contractgever is gerechtigd om de overeenkomst te pauzeren of met onmiddellijke ingang stop te zetten wanneer contractnemer informatie verspreidt die in strijd is met de (inter)nationale wet- en regelgeving of in strijd is met algemeen aanvaarde waarden en normen.

 

10 - Levering

  1. De levertermijnen zoals gesteld door de contractgever zijn niet sluitend. Wanneer de levertermijn langer duurt dan overeengekomen dient de contractnemer de contractgever hiervan schriftelijk op de hoogte te brengen. In overeenstemming wordt de nieuwe levertermijn vastgesteld. Bovenstaande is van toepassing op vertraging veroorzaakt door zowel contractgever als contractnemer.

  2. Opgelopen schade vanwege vertraagde levering wordt in geen geval vergoed door de contractgever.

 

10 - Betaling en incassokosten

  1. Met het tekenen van het contract gaat de contractnemer akkoord met het automatisch betalen van het standaard maandbedrag via het bancair incassosysteem door To Order. Periodiek wordt het bedrag van de rekening van de contractnemer afgeboekt.

  2. Contractnemer ontvangt vooraf aan een incasso een factuur.

  3. Op het standaard maandbedrag zijn geen splitsingen mogelijk of deelbetalingen.

  4. Indien het standaard maandbedrag niet geïnd kan worden, verliest de contractnemer zijn recht van gebruik van de diensten volgens de overeenkomst.

  5. Indien een factuur niet via incasso voldaan kan worden, dient de contractnemer binnen 14 dagen na ontvangst van de factuur deze zelfstandig te voldoen.

  6. Bij niet of niet tijdige betaling komen alle gerechtelijke en niet gerechtelijke invorderingskosten voor rekening van de contractnemer. Contractnemer is bovendien een rente verschuldigd van 1% per maand over het onbetaalde bedrag, tenzij de wettelijke rente hoger is, in welk geval de wettelijke rente verschuldigd is. Tevens verliest de contractnemer zijn rechten van gebruik van de diensten volgens de overeenkomst.

  7. Het verschuldigde bedrag kan direct door contractgever worden gevorderd wanneer contractnemer niet aan de betalingsverplichting voldoet, failliet gaat, voorlopige of definitieve surseance van betaling aanvraagt, onder curatele wordt gesteld, indien executoriaal beslag wordt gelegd op de zaken en/of vorderingen, en wanneer hij overlijdt, in liquidatie treedt of wordt ontbonden.

  8. To Order werkt via automatische incasso. Bedragen tot € 3.000,- worden, tenzij anders vastgelegd, via automatische incasso geïnd.

  9. Bij websites dient de helft van het afgesproken bedrag betaald te worden door de opdrachtnemer, voor aanvang van de werkzaamheden door opdrachtgever. De andere helft dient binnen 14 dagen voldaan te worden na oplevering van de website. Opdrachtgever is niet verantwoordelijk voor de gevolgen wanneer de opdrachtnemer zich hier niet aan houdt.

  10. Wanneer na overleg via een factuur aan de vergoeding wordt voldaan, wordt een betalingstermijn van 14 dagen gehanteerd. Wanneer de factuur niet binnen de gevraagde betalingstermijn wordt voldaan, wordt door de contractgever een aanmaning verstuurd naar de contractnemer. De kosten die hiermee gemoeid zijn worden verhaald op de contractnemer.

  11. Terugvordering door contractnemer van de gemaakte kosten door de contractgever is slechts mogelijk wanneer de contractgever niet volgens afspraak levert of wanneer de uitvoering niet mogelijk is door aanvullende onredelijke eisen van de contractnemer binnen de redelijkheid van het contract.

  12. Contractnemer is niet bevoegd het verschuldigde bedrag jegens contractgever te verrekenen met of in mindering te brengen op andere rekeningen jegens contractgever.

 

11 - Overmacht

  1. Verbindingsproblemen via internet vallen op geen enkele wijze onder de verantwoordelijkheid van To Order.

  2. Contractgever is in geen geval aansprakelijk voor schade ontstaan door storingen bij derde partijen.

  3. Best effort delivery principe is van toepassing. Netwerkservice bij datanetwerken waarbij er geen garantie is dat de verzonden gegevens aankomen bij de ontvanger.

  4. Wanneer diensten vertraging oplopen of geheel worden gestaakt door invloeden die niet door contractgever te beheersen zijn, heeft de contractnemer in geen geval recht op een schadevergoeding door de contractgever.

 

12 - Promotie

  1. De contractgever is vrij om geleverde diensten te gebruiken voor promotiedoeleinden, tenzij anders schriftelijk is overeengekomen.

 

13 - Copyright

  1. Tekst en beeldmateriaal zijn eigendom van de auteur.

  2. Voorgestelde ontwerpen zijn en blijven eigendom van de contractgever. Het is niet toegestaan deze te gebruiken bij andere aanbieders, mits anders overeengekomen. In het laatste geval zal de contractgever een vergoeding berekenen voor de gemaakte ontwerpen.

 

14 - Prijzen

  1. De prijzen worden standaard aangeboden exclusief BTW, tenzij anders vermeld.

  2. De prijzen van het standaard maandbedrag worden op de index jaarlijks aangepast.

  3. De prijzen van de secundaire contracten worden op de index jaarlijks aangepast.

  4. De prijzen van hardware zijn ten alle tijden exclusief verzendkosten. De verzendkosten zijn voor rekening van de contractnemer.

  5. Prijzen opgevraagd bij derde partijen kunnen fluctueren, dit wordt ten alle tijde doorgevoerd in de uiteindelijke factuur.

  6. Prijzen mogen jaarlijks verhoogd worden, bijvoorbeeld op basis van de ontwikkeling van CBS index van Centraal Bureau voor de Statistiek te ‘s-Gravenhage.

 

15 - Aansprakelijkheid

  1. De contractgever is aansprakelijk voor de correcte werking van de producten en diensten. Wanneer een storing optreedt binnen de aansprakelijkheid van de contractgever zal deze naar beste kunnen de storing binnen een zo kort mogelijke termijn verhelpen. i. Contractnemer heeft geen recht op enige vorm van vergoeding na storing door de contractgever. Indien betaalde diensten opnieuw moeten worden uitgevoerd door storing, zullen kosten opnieuw in rekening gebracht worden.

  2. Contractgever is behoudens de standaard wettelijke aansprakelijkheid, maximaal aansprakelijk voor de geleverde contractwaarde.

  3. De contractgever is niet verantwoordelijk voor diensten van derde partijen.

  4. De contractgever is niet verantwoordelijk voor informatie aangeleverd door de contractnemer, welke in een van de diensten wordt verwerkt. Contractnemer dient zeker te zijn dat de informatie geen copyright van derde partijen bevat.

  5. Schadevergoedingen voor geleverde diensten door de contractgever moeten binnen redelijke termijn, maximaal 12 maanden, worden ingediend. Daarna vervalt ieder recht op een schadevergoeding. Het is contractnemer verplicht er alles aan te doen om de schade te beperken, waarvoor zij de contractgever aansprakelijk stelt.

  6. Contractgever is niet verantwoordelijk voor onjuist gebruik of werking van geleverde hardware waardoor schade is ontstaan bij de contractnemer.

 

16 - Intellectuele eigendom

  1. Contractnemer is niet gerechtigd om handelsnamen, merken en auteurs- aanduidingen van geleverde diensten of apparatuur te verwijderen.

 

17 - Website

  1. Onder de website valt in geen geval de webshop.

  2. To Order is niet aansprakelijk voor de inhoud op de website, aangezien elke afnemer zelf inloggegevens ontvangt en wijzigingen kan doorvoeren.

  3. De website wordt geactiveerd na goedkeuring van de contractnemer.

  4. Er wordt een ‘standaard’ privacy- en cookieverklaring op de webshop geplaatst door de contractgever.
    De contractnemer kan wijzigingen op deze verklaring doorsturen naar de contractgever of zelf aanpassen.

  5. Vaste aanpassingen per week behoren niet tot het onderhoudsabonnement. Dit kan wel via separaat (tegen betaling) aangevraagd worden.

 

18 - Webshop

  1. Een webshop aangeboden door To Order is nooit eigendom van de afnemer, slechts in bruikleen.
  2. To order is niet aansprakelijk voor de inhoud op de webshop, aangezien elke afnemer zelf inloggegevens ontvangt en wijzigingen kan doorvoeren.

  3. De online betaling geschiedt via derde partijen. Alle zaken rondom de betaling vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de contractgever.
  4. Er worden ‘standaard’ algemene voorwaarden op de webshop geplaatst door de contractgever. Het is de verantwoordelijkheid van de contractnemer om deze naar eigen situatie aan te passen.

  5. Er wordt een ‘standaard’ privacy- en cookieverklaring op de webshop geplaatst door de contractgever.
    De contractnemer kan wijzigingen op deze verklaring doorsturen naar de contractgever of zelf aanpassen.

  6. Persoonlijke instellingen kunnen naar contractgever worden doorgestuurd. Contractgever informeert contractnemer over de mogelijke persoonlijke instellingen bij het opstarten van de webshop. Contractnemer is zelf verantwoordelijk voor het nakijken van correcte doorvoering van de persoonlijke instellingen.

 

19 - Drukwerk en Print

  1. To Order is niet aansprakelijk voor de inhoud op het drukwerk, aangezien elke afnemer zelf akkoord moet geven alvorens e.e.a. wordt gedrukt.

  2. To Order is niet aansprakelijk voor de levering van derde partijen, te denken aan de printkwaliteit, levertermijn, etc.

 

20 - Koppelingen met derde partijen

  1. Contractgever werkt samen met zorgvuldig geselecteerde derde partijen

  2. Contractgever is niet aansprakelijk voor (foutieve) activiteiten van derde partijen

  3. De diensten worden geleverd binnen het ‘Best of effort’ principe. Wat betekent dat capaciteitsbeperkingen of softwarebeperkingen niet kunnen leiden tot een schadeclaim.

 

21 - Webhosting

  1. Domeinnamen legt de contractgever vast bij derde partijen.

  2. Wijzigingen in DNS van een domeinnaam kunnen schriftelijk doorgegeven worden. Contractnemer is zelf verantwoordelijk voor het controleren van correcte uitvoering door de contractgever.

 

22 - E-mail

  1. Een wachtwoord wordt door de contractgever aangeleverd. De contractnemer kan op verzoek het wachtwoord bij de contractgever laten wijzigen.

  2. Contractnemer is zelf verantwoordelijk voor de tijdige en correcte installatie van beschikbaar gestelde e-mailaccounts. De contractgever biedt slechts adviserende ondersteuning.

  3. Alle e-mailaccounts hebben een webmail versie. Contractgever adviseert om de webmail versie niet als volledig e-mailprogramma te gebruiken.